Uw website beschermen met een zelfgetekend SSL/TLS-certificaat

Als u uw website wilt beschermen met een SSL/TLS-certificaat, dan kunt u daarvoor een gratis zelfgetekend SSL/TLS-certificaat gebruiken. U kunt ook rechtstreeks via Plesk een SSL/TLS-certificaat aanschaffen, een tekenverzoek of Certificate Signing Request (CSR) aanmaken om daarmee een certificaat aan te schaffen bij een certificeringsautoriteit of u kunt uw website beschermen met een certificaat waarover u al beschikt.

Opmerking: Door uw website van een zelfgetekend SSL/TLS-certificaat te voorzien beschermt u de bezoekers van uw website door de communicatie van en naar de server te versleutelen; de identiteit van uw website kan hier echter niet mee worden geverifieerd. Bezoekers van uw website worden hiervoor gewaarschuwd door een melding in de browser.

Als u uw website wilt beveiligen met een zelfgetekend certificaat, dan moet u deze eerst genereren. Hiertoe gaat u naar Websites & domeinen waar u klikt op SSL/TLS-certificaten > SSL/TLS-certificaat toevoegen. Geef de velden op die zijn gemarkeerd met een rode asterisk (*), zoals de naam van het certificaat (deze hebt u nodig om het certificaat later te identificeren in de lijst met alle certificaten), uw persoonlijke informatie, de naam van het domein dat met het certificaat moet worden beschermd, enzovoorts.

Opmerking: Als u een SSL/TLS-certificaat met een joker wilt genereren (een zogenaamd wildcard-certificaat), dan moet uw domeinnaam starten met een asterisk (*). Bijvoorbeeld: een certificaat dat is gegenereerd voor *.voorbeeld.nl kan worden gebruikt voor het beveiligen van elk subdomein van voorbeeld.nl.

Als u klaar bent klikt u op Zelfgetekend. Dit leidt ertoe dat er een zelfgetekend certificaat wordt gegenereerd en in uw opslag wordt geplaatst. U kunt een lijst opvragen met alle SSL/TLS-certificaten in uw opslag als u gaat naar Websites & domeinen > SSL/TLS-certificaten.

Nu het certificaat is gegenereerd moet u deze installeren. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op Hosting-instellingen. Selecteer het selectievakje SSL/TLS-ondersteuning , selecteer het certificaat dat u net hebt gegenereerd in het menu Certificaat en klik op OK.