Anonieme FTP-toegang instellen

Als uw site wordt gehost op een exclusief IP-adres (niet gedeeld met andere gebruikers of sites) dan kunt een map binnen de site aanwijzen die door anderen gebruikt kan worden om anoniem bestanden te download of uploaden via FTP. Als anonieme FTP eenmaal is ingeschakeld kunnen gebruikers zich aanmelden bij de map op een adres als ftp://ftp.mijn-domein.nl met “anonymous” als gebruikersnaam en een willekeurig wachtwoord.

Anonieme FTP toestaan:

 1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.
 2. Klik op het tabblad Anonieme FTP.
 3. Doe het volgende:
  1. Om anonieme FTP in te schakelen klikt u op Inschakelen.
  2. Om een welkomstbericht in te stellen dat wordt weergegeven als gebruikers zich aanmelden selecteert u het selectievakje Toon bericht bij aanmelden en u geeft de tekst van het bericht op in het invoerveld.

   Merk op dat niet alle FTP-programma's welkomstberichten laten zien.

  3. Om bezoekers toe te staan bestanden te uploaden naar de map /incoming, selecteert u het selectievakje Uploaden naar map incoming toestaan.
  4. Om gebruikers toe te staan submappen aan te maken in de map /incoming, selecteer u het selectievakje Aanmaken van mappen in de map incoming toestaan.
  5. Om het downloaden van bestanden uit de map /incoming toe te staan, selecteert u het selectievakje Downloaden vanuit de map incoming toestaan.
  6. Om de hoeveelheid schijfruimte te beperken die kan worden ingenomen door de bestanden die mensen uploaden, zorgt u dat het selectievakje Onbeperkt naast de optie Beperk schijfruimte van de map \incoming niet is geselecteerd en u geeft de hoeveelheid op in kilobyte.

   Dit is een harde beperking: gebruikers kunnen geen bestanden meer toevoegen als de beperking wordt bereikt.

  7. Om het aantal gelijktijdige verbindingen met de anonieme FTP-server te beperken zorgt u dat het selectievakje Onbeperkt naast de optie Beperk aantal gelijktijdige verbindingen niet is geselecteerd en u geeft het aantal toegestane verbindingen op.
  8. Om de bandbreedte voor anonieme FTP-verbindingen te beperken zorgt u dat het selectievakje Onbeperkt naast de optie Beperkt de bandbreedte voor downloaden vanuit dit virtuele FTP-domein niet is geselecteerd en geeft u de maximale bandbreedte per seconde op in kilobyte.
 4. Klik op OK.

De instellingen voor anonieme FTP te wijzigen zodat deze is uitgeschakeld:

 1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.
 2. Klik op het tabblad Anonieme FTP.
 3. Voer de gewenste bewerking uit:
  • Pas de instellingen zoals gewenst en klik op OK.
  • Om anonieme FTP uit te schakelen klikt u op Uitschakelen.