FTP-accounts toevoegen

Bekijk de videolessen

Als u samen met iemand anders aan uw website werkt of u host subdomeinen voor andere gebruikers, dan wilt u wellicht aparte FTP-accounts voor hen aanmaken.

Een aanvullend FTP-account aanmaken:

 1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.
 2. Klik op FTP-account toevoegen.
 3. Geef de volgende gegevens op:
  • Naam FTP-account. Geef de gewenste naam op.
  • Hoofdmap. Selecteer de map waarin de gebruiker terecht moet komen als hij of zij verbinding maakt met het FTP-account.
  • FTP-wachtwoord.
  • Harde beperking van schijfruimte (Windows-hosting). Om een beperking in te stellen voor de hoeveel schijfruimte op de server die gebruikt kan worden voor FTP, zorgt u dat het selectievakje Onbeperkt naast het veld Harde beperking van schijfruimte niet is geselecteerd; geef vervolgens de maximale schijfruimte op in megabyte.
  • Leesrechten (Windows-hosting). Om de FTP-gebruiker toe te staan de inhoud te bekijken van de hoofdmap en om er bestanden uit de downloaden, selecteert u het selectievakje Leesrechten.
  • Schrijfrechten (Windows hosting). Om de FTP-gebruiker toe te staan mappen in de hoofdmap aan te maken, te bekijken, van naam te wijzigen en te verwijderen, selecteer u het selectievakje Schrijfrechten.

   In Windows geldt dat als u geen rechten toekent er wel een FTP-account wordt aangemaakt, maar dat de inhoud van de hoofdmap niet aan de gebruiker wordt getoond.

 4. Klik op OK.

  FTP_accounts

De eigenschappen van een aanvullend FTP-account wijzigen:

 1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.
 2. Klik in de lijst op de naam van het juiste FTP account.
 3. Breng de vereiste wijzigingen aan en klik op OK.

Een aanvullend FTP-account verwijderen:

 1. Ga naar het tabblad Websites & domeinen en klik op FTP-toegang.
 2. Selecteer het selectievakje voor het FTP-account dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen. Merk op dat het eerste FTP-account van een abonnement niet kan worden verwijderd.
 3. Bevestig het verwijderen en klik OK.