Toegewezen en verbruikte middelen

Als u abonnementhouder bent van een aantal hostingpakketten tegelijkertijd, dan beschikt u over meerdere abonnementen. Voor elk abonnement worden de volgende soorten toegewezen middelen weergegeven in Plesk op het sectie Account > Middelen:

 • Schijfruimte. Dit is de totale hoeveelheid schijfruimte die via het abonnement aan uw account is toegewezen. Deze hoeveelheid is inclusief alle data die hoort bij uw websites, e-mailaccounts, toepassingen, reservekopieën en logbestanden.
 • Dataverkeer. Dit is de totale hoeveelheid data in megabyte die per maand vanaf al uw websites kan worden verstuurd.
 • Domeinen. Dit is het aantal websites dat kan beschikken over aparte domeinnamen op het tweede niveau, zoals voorbeeld.nl.

  Zie voor informatie over het instellen van websites de secties Uw eerste website instellen en Domeinen toevoegen.

 • Subdomeinen. Dit is het aantal aanvullende websites dat kan beschikken over aparte domeinnamen op het derde niveau, zoals nieuws.voorbeeld.nl.

  Zie voor informatie over het instellen van subdomeinen de sectie Subdomeinen toevoegen.

 • Domeinaliassen. Dit is het aantal aanvullende domeinnamen dat kan worden ingesteld om naar een van uw sites te verwijzen. Zo kunnen voorbeeld.nl en voorbeeld.be allebei doorverwijzen naar voorbeeld.com.

  Zie voor informatie over het instellen van domeinaliassen de sectie Domeinaliassen toevoegen.

 • Postvakken. Dit is het aantal postvakken dat kan worden aangemaakt onder al uw websites.

  Voor informatie over het aanmaken van postvakken, zie het hoofdstuk Mail.

 • Postvakgrootte. Dit is de hoeveelheid schijfruimte die door een postvak kan worden gebruikt.
 • Totale postvakbeperking. Dit is de totale hoeveelheid schijfruimte die kan worden gebruikt door alle postvakken onder al uw domeinen. Deze optie is alleen beschikbaar voor Windows-gebaseerde gebruikeraccounts.
 • Verzendlijsten. Dit is het totaal aantal verzendlijsten dat onder al uw websites kan worden ingesteld. Merk op dat er zowel verzendlijsten als mailgroepen bestaan; deze dienen hetzelfde doel maar verschillen enigszins van elkaar in functionaliteit. Verzendlijsten bieden ondersteuning voor archiveren en voor het vooraf goedkeuren van berichten, terwijl mailgroepen alleen kunnen worden gebruikt voor het versturen van een bericht aan een aantal ontvangers tegelijkertijd.

  Voor informatie over het instellen en gebruiken van verzendlijsten, zie de sectie Verzendlijsten gebruiken.

 • Aanvullende FTP-accounts. Dit is het aantal FTP-accounts dat kan worden ingesteld voor toegang tot het abonnement, naast het FTP-account dat is aangemaakt toen uw abonnement werd geactiveerd.

  Zie voor informatie over het instellen van FTP-accounts de secties Gegevens voor FTP-toegang wijzigen en FTP-accounts toevoegen.

 • Databases (Linux). Dit is het aantal databases dat voor al uw websites kan worden gehost. Databases zijn een standaardmanier waarop gegevens kunnen worden opgeslagen en waarmee dynamische websites, webtoepassingen en hun gebruikers informatie kunnen opslaan, zoeken en ophalen. Zie voor meer informatie het hoofdstuk (Geavanceerd) Databases gebruiken.
 • MySQL-databases en MS SQL Server-databases (Windows). Dit is het maximaal aantal MySQL- en Microsoft SQL Server-databases dat kan worden aangemaakt op de database-servers van Plesk voor gebruik door de websites van een abonnement.
 • Beperking MySQL-databases en Beperking MS SQL-databases (Windows). Dit is de maximale hoeveelheid schijfruimte waarvan de MySQL- en Microsoft SQL Server-databases binnen een abonnement gebruik kunnen maken.
 • Bestandsgrootte MS SQL-database (Windows-hosting). De maximale omvang van een bestand van een Microsoft SQL-database. Merk op dat als een database uit meer dan één bestand bestaat er meer schijfruimte kan worden gebruikt dan wat u hier opgeeft.
 • Grootte logbestand MS SQL-database (Windows-hosting). De maximale omvang van een logbestand van een Microsoft SQL-database. Merk op dat als een database meer dan één logbestand heeft er meer schijfruimte kan worden gebruikt dan wat u hier opgeeft.
 • Java-toepassingen. Dit is het aantal Java-toepassingen verpakt in WAR-formaat dat u op uw sites kunt installeren.
 • Met Presence Builder gepubliceerde sites. Dit is het aantal sites dat u kunt aanmaken en publiceren met Presence Builder, indien de optie Presence Builder in uw hostingpakket is opgenomen.
 • Webgebruikers. Dit is het aantal gebruikeraccounts dat u kunt aanmaken voor het hosten van webpagina's door andere gebruikers binnen uw domeinen.
 • ODBC DSN-koppelingen. Dit is het aantal koppelingen met externe databases dat u kunt aanmaken voor webtoepassingen die worden uitgevoerd binnen uw gebruikeraccount. Deze optie is alleen beschikbaar voor Windows-gebaseerde gebruikeraccounts.